Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Bestseleri


Šekspirove hronike

Napisao Džon Andervud, Dereta, 2007.

 

Cena: 1360 din

 

dodaj u korpu

Količina:

Fantastična otkrića, istine koje mogu da ubiju, mnoštvo lica i maski koje se pojavljuju iza imena Viljema Šekspira i potraga za knjigom koja iz korena može da promeni tri i po veka skrivanu istinu.

Zagonetni nestanak povučenog i mirnog profesora Dezmonda Luisa i njegovog rukopisa, koji je rezultat dugogodišnjeg istraživanja autorstva književnih dela Viljema Šekspira iz Stratforda, možda ne bi primetio niko osim nekolicine akademskih kolega. Ali kada se u blizini nađe profesorov prijatelj Džek Fleming, senzacionalistički novinar San Francisko tribjuna, rešen da do kraja rasvetli enigmu profesorovog poslednjeg dela, stvari poprimaju sasvim drugačiji tok. Uz pomoć starog knjižara-antikvara Bladžeta, Fleming kreće na putovanje kroz književnu istoriju - do Šekspira i natrag.

Ko je zaista bio Robert Grin i kakvo je zaveštanje ostavio u svojim stihovima, ko su ljudi koji su spremni da ubiju zbog narušavanja mita na staklenim nogama, kakva je uloga profesorovog saradnika fizičara - Sunira Balsavara, ko su bili “Univerziteski umovi", zašto je Kristofer Marlo ostao duže u engleskoj nego što piše u zvaničnoj istorija, ko je zaista Johanes Faktotum. Previše pitanja na koja Fleming mora da odgovori dok se omča steže i oko njegovog vrata.


 

 

 
SVI NASLOVI KATEGORIJE: Bestseleri© SVA PRAVA ZADRŽANA METAR KNJIGA :: izradio KompArt