Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Politika / Društvene nauke


Globalni hladni rat

Napisao Arne Vestad, Arhipealg, 2008.

 

Cena: 1620 din

 

dodaj u korpu

Količina:

Opsežna istoriografska studija Globalni hladni rat prepoznata je u stručnoj kritici kao knjiga koja u mnogo čemu menja razumevanje Hladnog rata. Preduzimajuci obimna istraživanja istorijske građe i istorijskih arhiva, pa i nekih koji su vrlo teško dostupni, Vestad je pišuci knjigu Glohalni hladni rat uspostavio izbalansiran odnos i prema Zapadu i prema Istoku, i prema SAD i prema SSSR, i prema supersilama Hladnog rata i prema njihovim voljnim ili nevoljnim saputnicima, i prema evropskim događajima i prema zbivanjima na afričkom ili azijskom kontinentu, i prema čuvenim epizodama Hladnog rata i prema na prvi pogled manje važnim dogadajima u tom vođenju rata političkim sredstvima ili preko odabranih zastupnika.

 

Vestad pomno prati uzroke koji su doveli do procesa koji je obeležio drugu polovinu XX veka, usredsređuje se na glavne protagoniste i na glavna i sporedna poprišta njihove borbe, da bi u završnom delu knjige ispitivao posledice koje je doneo Hladni rat glavnim akterima i onima koji su bili saputnici ovog velikog procesa.

 

Posvećena čitavom periodu od Drugog svetskog rata do naših dana, Vestadova knjiga predstavlja vrhunsku istoriju druge polovine XX veka.


 

 

 
SVI NASLOVI KATEGORIJE: Politika / Društvene nauke© SVA PRAVA ZADRŽANA METAR KNJIGA :: izradio KompArt